10 بهترین چیزها درباره کاشی گرانیت
ذکاء میگوید احتمالاً اثر دوم از صنیعالملک نیست چون اختلافهای در تزیینات و نیز خطاهای فنی دارد. ذکاء میگوید چهرهٔ ناصرالدین میرزا در این آثار، بسیار به چهرهٔ تابلوی رنگ روغن در کاخ گلستان شباهت دارد و احتمالاً از روی عکس گرفتهشده از ناصرالدین میرزا توسط ریشارخان نقاشی شدهاست. ذکاء در ادامه با مقایسهٔ دو اثر و اختلافهای آنها به این نتیجه میرسد که این اثر، چهرهٔ امیرکبیر نیست. ازاینرو میتوان نتیجه گرفت که این اثر دو تا سه سال پیش از آغاز و پایان نقاشیهای نظامیه نقاشی شدهاست. در پردههای تالار نظامیه نیز تصویر او در سمت چپ علیقلی میرزا دیده میشود که سنش کمی بیشتر کاشی زیبا است. در بالای سر اعتضادالسّلطنه عبارت «نواب مستطاب اعظم افخم علیقلی میرزا دام اقباله در سن سی و سه سالگی» و زیر پایش عبارت «رقم میرزا ابوالحسن خان نقاشباشی غفاری کاشانی» نوشته شدهاست. در سمت راست و بالا عبارت «صورت عالیجاه مقرب الخاقان حسینعلی خان معیرالممالک» به خط نستعلیق و در پایین آن عبارت «رقم ابوالحسن غفاری نقاشباشی سنهٔ ۱۲۷۰» نوشته شدهاست. آنها خبردار شده دست بر قمه کرده حمله به عظیم خان و سپاه او کردند.
چون در آن هنگام حاجی میرزا درگذشته بود و محبوبیتی هم نداشت که صنیعالملک از روی علاقه آن را نقاشی کرده باشد. صنیعالملک چندین اثر از نیاکان حسینعلی خان بهعنوان سپاسگزاری و قدرشناسی نسبت به پشتیبانیهای وی از خودش برای وی نقاشی کرده که همه در اختیار او بودهاست. عظیم خان چون این دو نفر را دیده یک دفعه خود و همراهانش به در غلطیدند. در زیر پای دو نفر دیگر، نامشان با عبارات «میرزا عبدالله پیشخدمتباشی» و «میرزا اسمعیل منشی کتابدار» نوشته شدهاست. بیشترین کارهای عمرانی او منحصر به ۱۰ سال نخست سلطنتش است، زیرا بعد از آن، به سبب دو دوره، جنگ با دولت روسیه و تحمیل عهدنامهٔ گلستان(۱۲۲۸ق) و عهدنامهٔ ترکمانچای(۱۲۴۳ق)، علاوه بر جدایی سرزمینهای حاصلخیز شمال، پرداخت غرامتی سنگین نیز بر دولت تحمیل میگردد. «اگر چه رشت یک شهر تجارتی است اما اهالی میل دارند سربلند باشند، خط پیشرفت را وجدان به فکر آنها داده است، حتی دهاتیهای آنها که از هیئت آنها متأثر میشوم، نزدیک به افکار و احساسات شهری افکار و احساساتی دارند. از میان شاخههای خط کوفی مغربی، خط تونسی نزدیکترین آنها به شیوههای خط مشرقی این خط است. این اثر ترجمهٔ فارسی از عربی توسط مُلّا عبدُاللَّطیف طَسوجی و بهدستور بهمن میرزا حاکم آذربایجان است.
همان ترجمه توسط میرزا محمدحسین تهرانی دوباره خوشنویسی شد؛ صنیعالملک با سرپرستی ۳۴ نقاش، میرزا عبدالوهاب با سرپرستی تذهیبگران، میرزا علی محمد با سرپرستی ترصیعگران، میرزا علی صحاف با سرپرستی صحافان و میرزا احمد که سازندهٔ جلدهای روغنی بود، کار کتابسازی آن را به انجام رساندند. ذکاء بهنقل از مصطفوی گزارش میکند که این نقاشی تاریخ و امضا ندارد و ناتمام است، اما با قرینهٔ نقاشی امینالدّوله تاریخ آن را میتوان ۱۲۶۸ ه.ق درنظر گرفت. اگرچه تلاشهای اندکی به منظور کشتبافت برخی از ارقام برنج بومی ایرانی صورت پذیرفته است، این مهم نیازمند تلاش بیشتر پژوهشگران در این زمینه میباشد. این اثر گذشته از ویژگیهای طراحی و رنگآمیزی، نمایشگر ویژگیهای فرهنگی و مردمی ایران در ربع سوم سدهٔ سیزدهم هجری قمری است، چراکه صنیعالملک مبنای طراحی فضای اثر را اوضاع زندگی مردم در روزگار خویش قرار داده و بر خلاف نمونههای اروپایی که فضا را دوران داستانها در نظر گرفتهاند عمل کردهاست.
حکومت روسیه فعالیتهای دریایی ایران و نادر شاه را با نظر خصمانه مینگریست اما التون پس از قتل ارباب خود در آنجا باقی ماند تا اینکه در شورش سال ۱۷۵۱ میلادی کشته شد و پس از مرگ او تمامی زحمات ایجاد نیروی دریایی از بین رفت. بهگفتهٔ ذکاء، داستان باقی نبودن تصویری از امیرکبیر و ترسیم و ارائهٔ طرحی ساده برای تکمیل یک نقاشی به صنیعالملک توسط ناصرالدینشاه از این تصویر سرچشمه گرفتهاست، زیرا نبودن تصویری از امیرکبیر با توجه به نقاشی از او در زمان حیاتش توسط محمدابراهیم نقاشباشی، نادرست است. فهرستگان نشریات ادواری، بقیه رسانهها شامل روزنامه زاینده رود، نسل فردا، نصف جهان است. در ابتدا قرار بود شخصیت اصلی یک فرد غیر خشونت آمیز باشد بنایراین بازی شامل مبارزه نمی شد. بایگانیشده از اصلی در ۲۵ مه ۲۰۲۱. این شعر در هنگام پایهگذاری نخستین دبستان نوین ساری سروده و بر سردر چوبی آن نگاشته شد. محصول گیلاس این شهر نظیر نداشتهاست در این شهر انگور را فرآوری میکردند و از آن شیره انگور درست میکردند و خاک مخصوصی در آن میریختند و آن را قالب میزدند در نهایت به آن پسته و بادام نیز اضافه میکردند که به آن حلوا ملبن یا جلد الفرس (پوست اسب) همه میگویند از بعلبک لبنیات را هم بدمشق صادر میکردند صنعت پارچه بافی در رواج داشت و در آنجا لباس احرام بر بکی میدوختند در آنجا صنایع و لوازم چوبی هم میساختند که از جمله آنها بشقاب و قاشقهای چوبی بودهاست.