ورق سیاه و انواع آن چیست؟

ورق سیاه و انواع آن چیست؟ ورق آهن یکی از مهمترین دسته های آهن‌ آلات می باشد. این محصول نوعی فلز مسطح می

توسط FARDAALEFBA در 28 آذر 1401

ورق سیاه و انواع آن چیست؟

ورق آهن یکی از مهمترین دسته های آهن‌ آلات می باشد. این محصول نوعی فلز مسطح می باشد که کاملا صیقل خورده است. به طور کل می توان گفت که ورق آهن به دو شکل رول و برش خورده به تولید می رسد.

لازم است این موضوع را هم بدانیم که ورق سیاه همان ورق گرم می باشد. ورق گرم به دو بخش معمولی و صنعتی تقسیم می شود که هر کدام از این ورق ها استاندارهای خاص و متفاوت خود را دارند.

 

انواع ورق سیاه

همانطور که در مطالب بالا بیان شد با تغییر برخی آلیاژها در مرحله‌ای از فرایند تولید ورق سیاه، چند نوع ورق آهن مختلف به دست می‌آید که رایج‌ترین آن ST۳۷، ST۵۲ و ST۴۴ است.

این گریدهای معروف و متداول ورق سیاه است که حروف ST نشانگر استحکام ورق و عدد بعد از آن هم میزان تنش و سختی آن را نشان می‌دهد. در ادامه به تشریح ویژگی‌های هر یک از این گریدها پرداخته می‌شود.

ورق ST۳۷

این نوع ورق که به ورق سیاه معمولی نیز شناخته می‌شود به دلیل کربن کمی که در عنصر سازنده خود دارد، از سختی کمتری برخوردار است که این محصول را برای استفاده در صنایع سبک‌تر مانند ساختمان و سوله مناسب می‌سازد.

 در واقع هرچه عدد مذکور رو به پایین باشد ورق نرم‌تر می‌شود و هر چقدر این عدد بالاتر باشد ورق سختی بیشتری دارد. این ورق دارای انعطاف بالا، استحکام و جوش‌پذیری خوبی است و معمولا در ضخامت‌های ۲ الی ۱۵ میلیمتر تولید می‌شود.

ورق ST۵۲

ورق سیاه با استاندارد ST۵۲ که به ورق صنعتی نیز شناخته می‌شود به دلیل کربن بالا، استحکام و مقاومت بالاتری دارد به همین جهت در صنایع سنگین‌تر مانند سدسازی و پتروشیمی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به دلیل کربن بالایی که در این محصول استفاده شده، انعطاف آن نیز کاسته شده و کمتر شکل می‌پذیرد، همچنین تحمل وزن بالا و مقاومت پیچشی و خمشی از دیگر ویژگی‌های این ورق است.

ورق ST۴۴

این ورق که یکی از گریدهای ورق گرم است، به دلیل کم بودن کربن آن دارای ویژگی‌هایی از قبیل جوش‌پذیری بالا، فرم‌پذیری و ضدسایشی بالا است. این نوع ورق‌ها در ضخامت‌های ۲ الی ۱۵ میلیمتر و عرض ۱۰۰۰ الی ۱۵۰۰ میلیمتر تولید می‌شود. این ورق به دلیل ویژگی‌های خاص آن برای استفاده در ساختمان‌سازی، ریل‌سازی، ساخت قطعات هواپیما و ... به کار می‌رود.

 

 کاربرد ورق سیاه

·        پروفیل های ساختمانی بسته یا باز شامل قوطی، ستونی، پروفیل Z، فرانسوی و چهارچوب  ...

·        مقاطع فولادی نظیر انواع تیر ورق، ناودانی، نبشی، سپری ...

·        گارد ریل و تجهیزات ترافیکی

·        ورق پانچ، تسمه و زهوارهای فولادی

·        تانک و مخازن ذخیره سازی مشتقات نفتی

·        کشتی سازی و دیگر تجهیزات دریایی و صنایع عظیم

و هزاران محصول دیگر که با ورق های سیاه با ضخامت های متنوع قابل تولید می باشند. همواره ضخامت ورق سیاه نقش مستقیمی در قیمت ورق سیاه داشته است

 

قیمت ورق سیاه

قیمت ورق سیاه با توجه به کاربرد، گرید و کارخانه تعیین و به مشتری اعلام می‌گردد. ورق های سیاه اکثرا در صنایع ساختمان سازی کاربرد دارند. ورق سیاه به دلیل درصد کربن بالا در صنایع سنگین نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. به دلیل کاربرد پراهمیت توصیه می شود با توجه به کاربرد موردنظر، گرید ورق سیاه مناسب را انتخاب نمایید و پس از تحقیق در خصوص کارخانه های تولیدکننده، نسبت به خرید ورق سیاه مناسب با کار خود اقدام کنید.

قیمت ورق سیاه 1.5 میل، قیمت ورق سیاه 2 میل و … به دو صورت شیت و رول در بازار اعلام می‌شود. چراکه نوع ورق سیاه بسته به ضخامت متغیر است. ضخامت این ورق ها از 8/1 تا 100 میلی متر متفاوت است. معمولا ورق هایی با ضخامت بالا تنها به صورت شیت به فروش می‌رسند ولی ورق هایی با ضخامت کم تر از 15 میلی‌متر به صورت رول نیز موجود می‌باشند.

 

آخرین مطالب